Jdi na obsah Jdi na menu
 


Veselské pískovny

25. 3. 2019
V chráněné krajinné oblasti Třeboňsko se rozprostírá 240 ha Veselských pískoven, které leží mezi Veselí nad Lužnicí a obcemi Horusice a Vlkov. Pět oddělených jezer vzniklo po těžbě štěrkopísku v letech 1952 až 1986.
Písčité pláže a třpytící se vodní hladina. Návštěva Veselských pískoven snadno může připomínat dovolenou u moře. Pět samostatných jezer vzniklých po těžbě štěrkopísku v sobě totiž nyní skrývají prostor pro odpočinek, koupání, sportovní vyžití i kulturní program. Jihočeskou malebnost jí dodávají okolní lesy a krajina Chráněné krajinné oblasti Třeboňsko.

K pískovnám se dostanete po silnici spojující Veselí nad Lužnicí a Vlkov. Z Veselí nad Lužnicí jsou snadno přístupné pěšky i na kole. Najdete zde pláže skryté ve vysoké trávě, ale i klidná zákoutí s pískem. Několik větších pláží skýtá možnost občerstvení. Jeden z nich se nachází přímo na parkovišti. Kromě zahnání hladu a žízně nabízí občerstvení na okraji pláže možnost si zahrát plážový volejbal, fotbálek či sledovat pravidelná kulturní vystoupení.
 
Okolo pískoven vede naučná stezka Veselské pískovny. Cestou po naučné stezce se lze také osvěžit planě rostoucími jablky, malinami nebo ostružinami.
 

Náhledy fotografií ze složky Turistický ruch

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář